آسانسور کارگاهی
اساسی ترین علل در جهت رشد، توسعه و گسترش پروژههای متعدد ساختمانی، استفاده و بهره برداری از آسانسور کارگاهی است. همچنین در گذشته ما شاهد رشد چشمگیری از ساخت و ساز برجها، آسمان خراشها و ساختمانهای مرتفع بودهایم که از اصلی ترین پیش نیازها در جهت ساخت این سازهها، آسانسور کارگاهی میباشد. این آسانسورها برای حمل عمودی مصالح و عبور و مرور پرسنل به محل کار در ارتفاعات ایده آل است. و همچنین باعث افزایش بهره وری و ایمنی در پروژههای ساختمانی میشود.
اهمیت تولید آسانسور کارگاهی
از اصلی ترین دلایل تولید آسانسور کارگاهی میتوان به مقاومت بسیار زیاد این نوع آسانسورها در برابر شرایط جوی مختلف همانند سرما و گرمای شدید اشاره کرد. همچنین شرایط آب و هوایی طاقت فرسا موجب میگردد کارفرما به دنبال نصب و استفاده از آسانسورهای کارگاهی باشد . این نوع آسانسورها قادر هستند از شروع کار توسط خودشان مونتاژ و با سازه ساختمانی ارتفاع بگیرند؛ بدین خاطر است که آسانسورهای کارگاهی در هزینهها و زمان تا حد چشمگیری صرفه جویی مینماید.
آسانسورهای کارگاهی یک راه حل دسترسی عمودی بادوام و قابل اعتماد برای تاسیسات صنعتی ارائه میکنند. آسانسورهای صنعتی به طور موثر مسافران و مواد را به مناطق مرتفع حساس در سایتهای صنعتی منتقل میکنند و نیاز به بالا رفتن از پله را از بین میبرند و ایمنی و بهرهوری را افزایش میدهند.
چگونگی راه اندازی آسانسور کارگاهی
برای استفاده از آسانسورهای کارگاهی از نیروی محرکه دستگاه میتوان بهره برد. در جهت راه اندازی این نوع آسانسورها بایستی از نیروی محرکی همچون برق، گیربکس و موتور استفاده نمود. همچنین این نوع از آسانسورها برای حمل مصالح و عبور و مرور نفرات به طبقات بالاتر بسیار امن و مطمئن هستند. اما برای حفظ ایمنی در این آسانسورها ؛ استفاده از همه تجهیزات و لوازم ضروری همچون:
- محافظ دکل
- نرده امگا
- لمنیت سوئیچ
- سامانه فرود اضطراری
- ایست مکانیکی و …
حائز اهمیت هستند.
انواع آسانسور کارگاهی
⫸ بالابرها
⫸ آسانسورها
⫸ سکوهای ساختمانی عمومی
انواع آسانسور کارگاهی بر حسب کاربرد
- آسانسور کارگاهی فقط برای مصالح:
ظرفیت بلند کردن تا 6000 پوند مصالح یا تجهیزات ؛ همچنین این آسانسورها برای انتقال ایمن پرسنل طراحی نشده اند.
- برای مصالح و افراد :
طراحی شده برای حمل تا 8000 پوند مصالح سنگین یا حداکثر 40 کارگر.
کاربرد آسانسور کارگاهی
هر چه میزان عملکرد آسانسورهای کارگاهی افزایش پیدا کند، کاربردهای آن نیز بیشتر میشوند . امروزه برای انجام پروژههای بزرگ ساختمانی و … استفاده از این آسانسورها اجتناب ناپذیر گشته؛ زیرا صرفهجویی در هزینهها و سرعت بالای اجرای کار و ایمنی بالای آن برای همه دست اندرکاران صنعت عمران و مهندسین پر اهمیت تر شده است.
- استفاده در پروژه های راه سازی، ساخت پل، ساخت تونل و …
- استفاده در پروژه های ساختمان سازی، برج سازی و …
- استفاده در مرمت آثار باستانی
- استفاده در بنادر و کشتی سازی ها
- استفاده در معادن و کارگاه ها
- استفاده در شرکت ها
اگرچه استفاده از آسانسورهای کارگاهی بسیار زیاد است، اما کاربرد اصلی آنها تسریع در حرکت و فرآیندهای بهره وری شرکت ها و صنایع به روشی مناسب است. گاهی اوقات، در محیطهای صنعتی مانند نیروگاهها، به طور دائم بر روی برجها یا سایر مناطق صعب العبور نصب میشوند که هر از گاهی نیاز به بازرسی یا تعمیر دارند.
اجزای آسانسور کارگاهی
آسانسورهای کارگاهی عمدتا دارای براکت راهنمای راه آهن، قفس، دستگاه حمل بتن، دستگاه حمل میلگرد، زیر چارچوب، حصار حفاظتی، دستگاه های اتصال، قاب راهنمای کابل، سیستم قرقره کابل، براکت بازوی کابل، کابین یا اتاقک، تابلو برق، کلید اضطراری توقف، سیستم اینورتر، دکل، پایه ثابت، سکشن آسانسور، نمایشگر خطا و … هستند.
قطعات و لوازم آسانسور کارگاهی
تعدادی از قطعات مورد استفاده در آسانسور کارگاهی که مورد بررسی قرار میگیرند حفاظ به کار رفته در اطراف اتاقک آسانسور، سوئیچ های ایمنی، نرده امگا، محدود کنندههای انتهای مسیر و پاراشوت و … هستند که در ادامه به بررسی دقیق هر یک از آنها میپردازیم.
حفاظ به کار رفته در اطراف اتاقک آسانسور
وظیفه این نوع حفاظ ها محدود کردن کابین آسانسور کارگاهی میباشد که از ورود افراد به محدوده اتاقک جلوگیری کرده و همین امر سبب تقویت ایمنی سازی آسانسورهای کارگاهی میشود.
نرده امگا
در بخش ورود و خروج افراد و بار قرار میگیرد و هنگام بالا و پایین آمدن و عبور و مرور بین طبقات، موجب باز شدن راه ورود و خروج میشود. مزیت ایمنی نرده امگا بدین صورت است که در زمان حرکت آسانسور از ورود و خروج افراد جلوگیری میکند و زمانی که آسانسور در حال حرکت است؛ این نرده همواره بسته میماند و باز نخواهد شد.
سوئیچ های ایمنی
سوئیچ های ایمنی در آغاز و پایان حرکت آسانسور نصب میشود . وجود این سوئیچ ها و لمینت ها روی درب کابین آسانسور کارگاهی از بروز خطراتی مانند سقوط جلوگیری میکند.
محدودکننده های انتهای مسیر
چنانچه آسانسور کارگاهی فاقد این قطعه باشند؛ احتمال خیلی زیادی وجود دارد که باعث عمل نکردن سوئیچها و لمینتها شود و بعد از خارج شدن از حفاظ تعبیه شده در پیرامون کابین سقوط کند و همچنین خسارات جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد. در واقع این محدودکننده ها قطعات مکانیکی ای میباشند که موجب اتمام حرکت آسانسور شده و کمک فراوانی در جهت جلوگیری از سقوط به حساب میآیند.
پاراشوت
یک سیستم بسیار مدرن میباشد که فقط توسط تکنسین های ماهر نصب و اجرا میشود و همچنین وظیفه جلوگیری از سقوط آسانسور را بر عهده دارد . وجود این سیستم در آسانسورهای کارگاهی یکی از مهم ترین مزیتهای آسانسورهای کارگاهی به حساب میآید.
مزایای آسانسور کارگاهی
این نوع از آسانسورها امکان افزایش تولید و همچنین ایجاد شرایط ایمنی را برای افراد فراهم میکند، زیرا تمام مواد آنها بسیار مقاوم بوده و امکان قرار دادن وزنه های بزرگ را فراهم میکنند. از صدمات وارده به کارکنان جلوگیری میکند، چراکه امکان حمل وزن بیش از حد کارکنان را از بین میبرد.
همچنین از مزایای آسانسور کارگاهی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
⩺ استفاده در هر شرایط جوی
⩺ امکان جابجایی بار های سنگین
⩺ وجود سیستم عملکردی راحت و استفاده سریع وآسان از آسانسور
⩺ عدم نیاز به زیرساخت
⩺ قابلیت افزایش ارتفاع
⩺ ایمنی و اطمینان بالا
⩺ تسریع پروژه های ساختمانی
⩺ کاهش هزینه های پروژه
⩺ صرفه جویی در زمان
⩺ کاهش احتمالی وقوع تصادف و خطرات در محل پروژه
انتخاب آسانسور کارگاهی مناسب
انتخاب آسانسور کارگاهی مناسب به نوع پروژهای که قصد استفاده از آن را دارید و وظایفی که برای انجام آن نیاز دارید بستگی دارد. ابتدا عواملی مانند ارتفاع و وزن مواد، پرسنل قابل بلند شدن و محل کار را در نظر بگیرید و سپس انواع مختلف بالابرها و قابلیت های خاص آنها را بررسی کنید. با در نظر گرفتن این عوامل، باید اطلاعات لازم برای انتخاب آسانسور کارگاهی مناسب برای پروژه خود را داشته باشید.
مقایسه آسانسور کارگاهی با آسانسور معمولی
آسانسور کارگاهی مزایای متعددی نسبت به انواع دیگر آسانسورهای ساختمانی معمولی دارند:
ویژگی های ایمنی چندگانه
ایمنی اولویت اصلی برای هر کار، نصب آسانسور یا بالابر کارگاهی است. ترمزهای اتوماتیک، سوئیچ های محدود، دریچه های ایمنی و قفس های سنگین چند مورد از بسیاری از ویژگی هایی هستند که امکان عملکرد ایمن و قابل اعتماد را فراهم میکنند.
مقرون به صرفه و کارآمد
آسانسورهای کارگاهی از نیاز به جرثقیل های گران قیمت و سایر تجهیزات جلوگیری میکنند. آنها به شما این امکان را میدهند که مواد و کارگران را سریع و آسان بالا و پایین کنید.
در هر ارتفاعی قابل استفاده است
این نوع آسانسورها برای تحمل شرایط کاری سختتر طراحی شدهاند، به همین دلیل است که فضای داخلی آنها به جای گزینههای جذابتر، بر روی دیوارها و کفهای فولادی سنگین متمرکز شده است و قابل استفاده در هر ارتفاعی میباشند.
›› آسانسورهای کارگاهی باید از شرکت های معتبری خریداری و تهیه شوند و همچنین دارای خدمات پس از فروش نیز باشند. همچنین یکی از شرکت های معتبر عرضه کننده انواع آسانسورهای کارگاهی با کیفیت، شرکت آکسون است. همچنین شرکت آکسون در جهت فروش انواع قطعات و لوازم آسانسور کارگاهی برای کلیه کارفرمایان و مهندسین گرامی در خدمت شماست.
به منظور خرید و آشنایی با قیمتها بر روی استعلام قیمت آسانسور کلیک فرمایید.
سوالات متداول
بله، آسانسورهای کارگاهی را میتوان با طرحهای سفارشی ساخت، بنابراین میتوانید یک آسانسور مطابق با نیاز شرکت خود داشته باشید. به عنوان مثال، میتوانید پلتفرمها، اندازهگیریها، تعداد توقفها و بسیاری از گزینههای دیگر را سفارشی کنید.
زمانی که به حمل و نقل عمودی برای انواع بار یا کالا نیاز داریم که می تواند در هر شرکتی استفاده شود. اما استفاده از آسانسورهای کارگاهی به طور خاص معمولاً برای انبارها، مجتمع های تولیدی، مراکز لجستیکی و برخی فروشگاههای صنعتی برای بهبود تدارکات آنها در نظر گرفته شده است.
محدودیت وزن این نوع آسانسورها به نوع آسانسور و مشخصات سازنده بستگی دارد. همیشه باید حد وزن بالابر را قبل از استفاده از آن بررسی کنید تا مطمئن شوید که می تواند وزن مواد یا پرسنل شما را با خیال راحت تحمل کند.