انواع مختلف ماشین آلات آسانسور کششی را میتوان به دو دسته بدون دنده و دنده ای تقسیم کرد. در ادامه به بررسی تفاوت موتور گیرلس و گیربکس آسانسور میپردازیم.
تفاوت موتور گیرلس و گیربکس آسانسور
اولین آسانسور مسافربری در سال 1845 شروع به کار کرد و از آن زمان تنها دو نوع اصلی از آن بلند شدند. یکی یک آسانسور هیدرولیک است که از یک پیستون هیدرولیک برای بالا بردن و پایین آوردن آسانسور استفاده میکند. دیگری یک آسانسور کششی کلاسیک است که بر روی سیستم قرقره ای کار میکند که به ماشین نیاز دارد.
این آسانسورهای کششی را می توان بر اساس اجزای سازنده و عملکردشان به دو نوع اصلی تقسیم کرد. آسانسورهای کششی دنده ای و بدون دنده. هر دوی آنها با پیچیدگی و عملکرد خود همراه هستند. در حالی که آسانسورهای کششی سیستم پیچیده ای دارند، تفاوت بین این دو نسبتاً ساده است.
بر اساس نیاز، توانایی و مقرون به صرفه بودن، سازندگان همیشه بهترین نوع آسانسور را انتخاب میکنند. حال سوال اینجاست که چگونه بفهمیم کدام نوع آسانسور برای شما بهترین است؟ شما باید تمام نکات را در نظر بگیرید و سپس با تجزیه و تحلیل موارد زیر که کدام آسانسور برای شما ایده آل خواهد بود! چه به آسانسور گیربکس دار نیاز داشته باشید یا یک آسانسور گیرلس. در این مقاله با بررسی تفاوت موتور گیرلس و گیربکس آسانسور سعی می کنیم بفهمیم کدام یک برای شما بهترین گزینه خواهد بود.
اما قبل از آن بهتر است به تعریف هریک بپردازیم.
آسانسور گیربکس دار
آسانسور گیربکس دار شامل یک گیربکس منفرد است که به یک موتور AC یا DC متصل است. این گیربکس بر روی موتور نصب می شود و چرخی را می چرخاند که برای حرکت طناب یا تسمه می چرخد.
آسانسور گیرلس
در یک آسانسور گیرلس یا بدون گیربکس، چرخ مستقیماً به موتور الکتریکی متصل می شود و باعث میشود که چرخ محرک فوراً بچرخد. این چرخش نوار محرک مسئول حرکت کابین آسانسور به سمت بالا و پایین است. دستگاه گیرلس دارای موتور AC و ظرفیت بالابری بالاتر است. این عملکرد خاص این نوع ماشین را قادر میسازد تا به طور ایده آل در ساختمانهای بلند استفاده شود.
مقایسه آسانسور گیرلس و آسانسور گیربکس دار
بهترین نوع آسانسور را انتخاب کنید که همیشه مقرون به صرفه باشد. بودجه نقش مهمی دارد. برای آسانسور، شما باید بهترین نوع بودجه را بر اساس نیاز خود بررسی و انتخاب کنید. آسانسورهای دنده ای و بدون دنده هر دو مهم هستند اما هر دو مزایا و معایبی دارند. ویژگی های زیر را بررسی کنید و سعی کنید تجزیه و تحلیل کنید که کدام یک برای شما بهترین است.
جایگاه چرخ
در تفاوت موتور گیرلس و گیربکس آسانسور ، باید گفت هر دو آسانسور دنده ای و بدون دنده آسانسورهای کششی هستند و دارای برخی ویژگی های مشترک مانند موتور الکتریکی بالای چاه آسانسور و طناب های فولادی غلتشی هستند که از روی چرخ عبور می کنند. تفاوت موتور گیرلس و گیربکس آسانسور در نحوه ایستادن چرخ است. برای آسانسور کششی دنده ای، شما باید چرخ را در اتاق ماشین قرار دهید که در چاه آسانسور میماند در حالی که برای آسانسور کششی بدون دنده، چرخ بالای کابین قرار میگیرد و با کابین حرکت میکند.
ارتفاع
از آنجایی که آسانسورهای کششی بر روی مکانیسم سیستم قرقره کار میکنند، هنگام در نظر گرفتن نوع آسانسور باید به اصطکاک نیز توجه داشت. آسانسورهای دنده ای میتوانند در ساخت تا 20 طبقه کارآمد باشند، اما پس از آن باید تاثیر وزن اضافه گیربکس را در نظر بگیریم.
در ارتفاعات سرعت و وزن بسیار مهم است. در این حالت، سیستم درایو مستقیم بدون گیربکس وزن کمتری دارد. بنابراین کاهش اصطکاک و اتلاف انرژی رخ میدهد.
اتاق ماشین
از دیگر تفاوت موتور گیرلس و گیربکس آسانسور اتاق ماشین میباشد. در مورد آسانسور دنده ای، چرخ و موتور الکتریکی باید در اتاق ماشینی قرار گیرند که بالای چاه آسانسور قرار دارد. اما از آنجایی که چرخ مستقیماً به موتور و کابین متصل میشود، برای اتاق ماشین در آسانسور بدون دنده اهمیتی ندارد. آسانسور بدون دنده به عنوان آسانسور بدون اتاق ماشین نیز شناخته میشود. اتاق کامپیوتر عمدتا در بالای چاه آسانسور قرار میگیرد و در طراحی ساختمان مورد توجه قرار میگیرد.
مصرف انرژی
موتورهای گیرلس میتوانند کوچکتر از موتورهای دنده ای باشند. بنابراین، اگر از موتورهای گیرلس استفاده کنید، در مصرف انرژی صرفه جویی خواهید کرد. هنگامی که موتور کوچکتر میشود، اجزای دیگر نیز کوچکتر میشود که این موضوع به افزایش عملکرد و جذابیت بیشتر موتورهای گیرلس کمک میکند.
| جهت آشنایی با انواع آسانسورهای تجاری ما را در صفحه اینستاگرام دنبال فرمایید.
مسائل مربوط به ظرفیت
از دیگر تفاوت موتور گیرلس و گیربکس آسانسور این است که آسانسورهای کششی دنده ای میتوانند با سرعت 152 متر در دقیقه و حداکثر ارتفاع تقریباً 75 متر حرکت کنند، در حالی که آسانسورهای کششی گیربکس دار میتوانند با سرعت 610 متر در دقیقه در فاصله 600 متر حرکت کنند. با این حال، آسانسورهای دنده ای و بدون دنده تقریباً ظرفیت بار یکسانی دارند که برای سفر مسافر کافی است. مشخصات ممکن است بسته به پروژه متفاوت باشد، اما واضح است که قابلیت سرعت و مسافت آسانسورهای بدون دنده نسبت به آسانسورهای دنده ای سودمندتر است.
سرعت
به دلیل ساختار پایه آنها، از دیگر تفاوت موتور گیرلس و گیربکس آسانسور موضوع وزن این دو نوع آسانسور است که به طوری که بر عملکرد آنها مانند سرعت تأثیرگذار است.
به طور متوسط، آسانسورهای کششی دنده ای میتوانند تا سرعت 152 متر در دقیقه در فاصله 75 متری حرکت کنند. از طرفی آسانسور کششی بدون دنده میتواند با سرعت 610 متر در دقیقه و حداکثر ارتفاع 600 متر حرکت کند. با وجود این، هر دو از نظر وزن مسافر ظرفیت بار یکسانی دارند.
از این رو انتخاب آسانسور به مشخصات ساختمان خاص بستگی دارد. یکی از مهمترین آنها ارتفاع ساختمان است. با در نظر گرفتن ارتفاع و سرعت، آسانسورهای کششی بدون دنده برنده هستند. به خصوص در ساختمان های بلندتر.
طرح و زیبایی شناسی
زیبایی آسانسور باید با ساختمان مطابقت داشته باشد طوری که همه چیز منسجم به نظر برسد، به ویژه در مکان هایی مانند هتل ها و دفاتر.
به طور مشابه، به دلیل وزن سبک تر آسانسورهای گیرلس، از سر و صدای کمتری برخوردار است و همین موضوع سبب میشود فرود و تسطیح بسیار نرمی داشته باشند.
موتورهای آسانسور بدون گیربکس در حین حرکت لرزش کمتری در کابین ایجاد میکنند و عملکرد توقف و حرکت نرم تری دارند. این به تجربه آسان تر و راحت تر سواری آسانسور کمک میکند.
وقتی به طور خاص به طراحی آسانسورها فکر میکنیم، خودمان ارزش یا کلاس یک مکان را از روی آسانسورهای آن قضاوت میکنیم. اگر زیبایی شناسی مدنظر شماست، پس طراحی کاربردی جمع و جور و شیک یک آسانسور کششی بدون دنده بهترین راه است. از سوی دیگر، اگر به جذابیت یا قدمت علاقه دارید، یک آسانسور دنده ای انتخاب درستی است..
نگهداری
یکی از مشکلات کلیدی البته تعمیر هر دو موتور است. آسانسورهای کششی دنده ای موتور بزرگتری نسبت به آسانسورهای بدون دنده دارند و به ابزارهای ترکیبی بزرگتری نیاز دارند که تعمیر و نگهداری را دشوارتر می کند. علاوه بر این، موتورهای گیربکس به گریس نیاز دارند که باید به طور مکرر تعویض شوند و تعمیر و نگهداری را دشوارتر و پرهزینه تر می کند. این مشکلات تعمیر و نگهداری آسانسورهای کششی بدون دنده (قطعات کوچکتر هستند و در انواع بدون دنده از روغن استفاده نمی شود) نسبت به آسانسورهای دنده ای سودمندتر و جذاب تر می شوند.
با توجه به این مقایسهها، وقتی سوال «آسانسور دندهای یا بدون دنده» مطرح میشود، راهحل کاملاً واضح است که موتورهای آسانسور بدون دنده نسبت به موتورهای دندهای سودمندتر هستند. اما پاسخ درست به این سوال کاملاً به پول موجود بستگی دارد. موتورهای آسانسور گیرلس هزینه بیشتری نسبت به موتورهای دنده ای دارند و اگر آسانسورهای دنده ای برای برآوردن نیازهای اندازه گیری شده کافی باشند، استفاده از موتورهای آسانسور دنده ای برای صرفه جویی در هزینه و متناسب با بودجه مورد انتظار هوشمندانه تر خواهد بود.
سوالات متداول
⩺ آسانسور دندهای بهتر است یا بدون دنده؟
واضح است که موتورهای آسانسور بدون دنده نسبت به موتورهای دندهای سودمندتر هستند. اما پاسخ درست به این سوال کاملاً به بودجه شما بستگی دارد. موتورهای آسانسور گیربکس هزینه بیشتری نسبت به موتورهای دنده ای دارند و اگر آسانسورهای دنده ای برای برآوردن نیازهای اندازه گیری شده کافی باشند، استفاده از موتورهای آسانسور دنده ای برای صرفه جویی در هزینه و متناسب با بودجه مورد انتظار هوشمندانه تر خواهد بود.
⩺ عمده تفاوت آسانسور گیرلس و گیربکس دار چیست؟
تفاوت اصلی آنها در ایستادن چرخ است. در آسانسورهای کششی دنده ای، چرخ در اتاق ماشین که بالای چاه آسانسور است قرار میگیرد، در حالی که در آسانسورهای کششی گیرلس، چرخ در بالای کابین قرار دارد و همراه با کابین حرکت می کند. بهترین راه برای تشخیص آسانسور کششی بدون دنده از آسانسور کششی دنده ای، تعیین محل نصب چرخ است.
| در صورت عدم داشتن زمان کافی جهت مطالعه مطالب ارائه شده بالا بر روی PDF کلیک فرمایید.
| همه آسانسورهای مسکونی ما نوید عملکرد بالا را می دهند و انواع آسانسورهای کششی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. آنها به گونه ای ساخته شده اند که برای مدت طولانی دوام بیاورند و حداکثر وزن مجاز را در خود جای دهند. بهترین بخش این است که شما می توانید از این عملکرد برتر در عین لذت بردن از یک بالابر کم مصرف بهره ببرید.
به منظور خرید و آشنایی با قیمتها بر روی استعلام قیمت آسانسور کلیک فرمایید.